Kręte ścieżki ludzkiego podniebienia
2009-10-29, 21:10 | aktualizacja 2009-10-29, 21:10
Książka Bryana Bruce'a "Historia smaku" wiedzie nas po krętych ścieżkach ludzkiego podniebienia, jego gustach i zaskakujących wyborach. Rozmowa z autorem już dziś, po 21.00. Do usłyszenia!
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Dlaczego jemy to, co jemy i z jakimi historiami wiążą się potrawy, przyprawy i smaki, z którymi stykami się codziennie na talerzu? Dzisiejszy gość Klub Trójki zadał sobie trud, by podczas swoich licznych podróży poznać złożone dzieje jedzenia - czekolady, kawy, pomidorów, czy choćby rzeczonych ziemniaków.
Książka Bryana Bruce'a "Historia smaku" wiedzie nas po krętych ścieżkach ludzkiego podniebienia, jego gustach i wyborach, bo - jak pokazuje doświadczenie - to, co dla jednego jest niejadalne, dla drugiego bywa niebywałym rarytasem.
W Klubie Trójki o smakach historii i historii smaku będziemy rozmawiać dzisiaj z Bryanem Brucem.
Zapraszam,
Jerzy Sosnowski