Kręte ścieżki ludzkiego podniebienia

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kręte ścieżki ludzkiego podniebienia

Książka Bryana Bruce'a "Historia smaku" wiedzie nas po krętych ścieżkach ludzkiego podniebienia, jego gustach i zaskakujących wyborach. Rozmowa z autorem już dziś, po 21.00. Do usłyszenia!

Posłuchaj

+
Dodaj do playlisty
+

Dlaczego jemy to, co jemy i z jakimi historiami wiążą się potrawy, przyprawy i smaki, z którymi stykami się codziennie na talerzu? Dzisiejszy gość Klub Trójki zadał sobie trud, by podczas swoich licznych podróży poznać złożone dzieje jedzenia - czekolady, kawy, pomidorów, czy choćby rzeczonych ziemniaków.

Książka Bryana Bruce'a "Historia smaku" wiedzie nas po krętych ścieżkach ludzkiego podniebienia, jego gustach i wyborach, bo - jak pokazuje doświadczenie - to, co dla jednego jest niejadalne, dla drugiego bywa niebywałym rarytasem.

W Klubie Trójki o smakach historii i historii smaku będziemy rozmawiać dzisiaj z Bryanem Brucem.

Zapraszam,
Jerzy Sosnowski

Polecane