Pyszna chlebowa skórka (A nuż, widelec/Trójka)
Chlebowa skórka, czyli czysta radość!
2019-02-14, 11:02 | aktualizacja 2019-03-13, 15:03
Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Najbardziej lubi chlebową chrupiącą skórkę. – Musi być ona głęboka, wielka. To zaleta porządnego chleba wiejskiego, który kiedy ma kilogram, wygląda na kilogram – stwierdził gość Katarzyny Pruchnickiej.
Jakie jeszcze cechy powinien mieć dobry chleb? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której mówiliśmy również o ponadwiekowym zakwasie o imieniu Hieronim.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów)
Data emisji: 14.02.2019
Godzina emisji: 11.34
mk