Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!

Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Zdjęcie ilustracyjne

Foto: Shutterstock.com/S_Photo

Pyszna chlebowa skórka (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

jedzenie sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

Najbardziej lubi chlebową chrupiącą skórkę.  Musi być ona głęboka, wielka. To zaleta porządnego chleba wiejskiego, który kiedy ma kilogram, wygląda na kilogram  stwierdził gość Katarzyny Pruchnickiej.

Jakie jeszcze cechy powinien mieć dobry chleb? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której mówiliśmy również o ponadwiekowym zakwasie o imieniu Hieronim.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów) 
Data emisji: 14.02.2019
Godzina emisji: 11.34

mk