UE, jakość żywności
Podwójna jakość żywności w UE
Parlament Europejski pracuje nad przepisami, które zakażą sprzedaży żywności podwójnej jakości na terenie Unii Europejskiej.
zdjęcie ilustracyjne
Foto: pixabay.com
Dodaj do playlisty
Parlament Europejski robi krok na drodze do uchwalenie przepisów, które zakażą sprzedaży żywności podwójnej jakości na terenie Unii Europejskiej. To problem, który nagłośniły kraje Europy Środkowo - wschodniej, alarmując, że na ich rynkach pojawiają się produkty gorszej jakości w porównaniu z Europą Zachodnią. Przepisy, nad którymi obecnie trwają prace biorą w obronę konsumentów, choć pod uwagę trzeba również wziąć eksporterów.
Tytuł audycji: Euranet Plus – Unia pod lupą
Prowadzi : Beata Płomecka, Marcin Łukawski, Elżbieta Korczyńska, Dariusz Pieróg
Data emisji: 24.01.2019
Godzina emisji: 07:43