Jak przygotować ośmiornicę (A nuż, widelec/Trójka)
Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe
2019-01-17, 12:01 | aktualizacja 2019-01-24, 12:01
– Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
– Co możemy zrobić w szybkowarze? Ośmiornicę w 25 minut, idealnie miękką, przepełnioną smakiem wywaru, w którym się gotuje. Co do niej pasuje? Buliony, wino i pomidory. Jeśli mamy trochę więcej czasu, to możemy w dokładnie takiej samej kompozycji przygotować ją w piekarniku – opowiada Julian Karewicz
O czym należy pamiętać zawsze, gdy przygotowujemy ośmiornicę? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Julian Karewicz (szef kuchni)
Data emisji: 24.01.2019
Godzina emisji: 11.32
ml