Kulinarne wróżby na 2019 rok (A nuż, widelec/Trójka)
Kulinarne włoskie wróżby na rok 2019
2018-12-27, 12:12 | aktualizacja 2018-12-28, 15:12
Sylwester i Nowy Rok zbliżają się wielkimi krokami. Zjedzenie w ostatnim dniu roku pewniej rośliny strączkowej przynosi szczęście i dobrobyt...
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Soczewica, bo o niej mowa, według Włochów ma nam przynieść pomyślność w sferze finansowej w nadchodzącym roku. – Soczewica ma kształt monety i obowiązkowo trzeba coś z nią zjeść. Nalezy podać ją podczas sylwestrowego przyjęcia. Nowy Rok to o kilka godzin za późno – mówi Bartek Kieżun, kucharz i antropolog kultury.
Jakie jeszcze dania warto podać w sylwestrową noc? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Bartek Kieżun (kucharz, antropolog kultury)
Data emisji: 27.12.2018
Godzina emisji: 11.33
kg/mk