Wigilia bogata w smaki

W specjalnym wigilijnym wydaniu audycji "A nuż, widelec" gościem Katarzyny Pruchnickiej była Agnieszka Kręglicka – restauratorka i felietonistka.

Wigilia bogata w smaki

Zdjęcie ilustracyjne

Foto: gpointstudio/shutterstock.com

Historia wigilijnych dań (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

W studiu Trójki zapachniało Świętami Bożego Narodzenia. Nad wigilijnymi potrawami rozmawialiśmy o tradycji postnych świątecznych dań.

Dlaczego na wigilijnym stole jest dwanaście dań? Dlaczego akurat kapusta, karp czy grzyby? Jak przygotować dobry makowiec? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka i felietonistka) 
Data emisji: 24.12.2018
Godzina emisji: 12.06

mk/ab

Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.