Historia wigilijnych dań (A nuż, widelec/Trójka)
Wigilia bogata w smaki
W specjalnym wigilijnym wydaniu audycji "A nuż, widelec" gościem Katarzyny Pruchnickiej była Agnieszka Kręglicka – restauratorka i felietonistka.
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: gpointstudio/shutterstock.com
Dodaj do playlisty
W studiu Trójki zapachniało Świętami Bożego Narodzenia. Nad wigilijnymi potrawami rozmawialiśmy o tradycji postnych świątecznych dań.
Dlaczego na wigilijnym stole jest dwanaście dań? Dlaczego akurat kapusta, karp czy grzyby? Jak przygotować dobry makowiec? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka i felietonistka)
Data emisji: 24.12.2018
Godzina emisji: 12.06
mk/ab