Jak zrobić ekspresową konfiturę?
Wielu z nas kojarzy zapach smażonych przez nasze babcie konfitur. Przygotowywanie ich to jednak bardzo czasochłonny proces. Czy na pewno?
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: Dream79/Shutterstock.com
Domowe konfitury na nowo (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
– Jestem matką trójki dzieci. Pracuję zawodowo i potrzebuję przepisu, który jestem w stanie zrobić w czasie normalnego dnia. Dlatego stosuję taką repeturę: bierzemy śliwki, usuwamy z nich pestki, i układamy je na blaszce. To posypujemy różnymi składnikami. Może to być kardamon, lub cynamon. Wkładamy to do pieca i samo się to robi – mówi Jolanta Naklicka-Kleser z serwisu Pracownia Smaku.
Co trzeba zrobić, by móc się cieszyć naszymi przetworami z owoców przez całą zimę? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (serwis Pracownia Smaku)
Data emisji: 13.09.2018
Godzina emisji: 11.30
ml/gs