Adżika. Ostra pasta prosto z Gruzji (A nuż, widelec/Trójka)
Paprykowa pasta prosto z Gruzji
Czym jest adżika? – To genialna, ostra pasta, na bazie papryki, z różnymi endemicznymi ziołami, czyli takimi, które występują tylko w Gruzji – opowiada Marcin Meller, który uwielbia gruzińską kuchnię.
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: Shutterstock.com/NatalyaBond
Dodaj do playlisty

– Adżika może być używana do wszystkiego. Jako smarowidło do kanapek czy przyprawa do mięs. Na moje standardy wcale nie jest taka ostra – tłumaczy miłośnik paprykowej pasty. Marcin Meller wraz z żoną Anną napisał książkę "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji". Para opowiada o swojej miłości do tego kraju i do przepysznej kuchni z tamtych stron.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Meller (dziennikarz, współautor książki "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji")
Data emisji: 31.05.2018
Godzina emisji: 11.21
kw/mk