Chłodnik – idealny posiłek na ciepłe dni
2018-05-24, 11:05 | aktualizacja 2018-05-24, 15:05
Gdy na zewnątrz bardzo ciepło, ciężko przekonać się do gorącej zupy. Chłodnik to idealne rozwiązanie na wiosenne i letnie dni.
Posłuchaj
Przepis na idealny chłodnik (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
– Każdy ma swój pomysł na chłodnik. W moim przypadku receptura przedstawia się następująco. Po pierwsze, najbardziej lubię dodawać do tego dania nie zsiadłe mleko czy jogurt, a maślankę. Jest delikatna i charakterna. Trzeba też dodać odrobinę śmietany – tłumaczy Katarzyna Pruchnicka i zdradza, jak gotować botwinę do idealnego chłodnika.
Jaki jest przepis na chłodnik dla wegan? O tym opowiada Malka Kafka, właścicielka restauracji Tel Aviv Food & Wine.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (właścicielka restauracji Tel Aviv Food & Wine)
Data emisji: 24.05.2018
Godzina emisji: 11.35
kw/mk