Przepis na czarne pierogi! (A nuż, widelec/Trójka)
Jak smakują czarne pierogi?
Czarne, delikatne pierogi z farszem z sandacza to pozycja z menu ukraińskiej restauracji Kanapa. Szef kuchni tego lokalu zdradził przepis na to nietypowe danie.
Zdjęcie ilustracyjne
Foto: pixabay.com
Dodaj do playlisty
– Farsz to filet z sandacza. Dodajemy do niego wędzoną słoninę, aby pierogi były soczyste. Nie powinno być jej dużo, mniej niż 10 procent. Pierogi staramy się robić tak, żeby smakowały jak domowe, ale żeby były podane na poziomie dobrej restauracji – tłumaczy Dmitry Babak.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania, w którym kucharz wymieni pozostałe składniki koniczne do przygotowania czarnych pierogów.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Dmitry Babak (kucharz)
Data emisji: 25.04.2018
Godzina emisji: 11.18
kw/mk