Malka Kafka o wadze wspólnych posiłków

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Malka Kafka o wadze wspólnych posiłków
Zdj, ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/Olga Klochanko

Malka Kafka jest restauratorką, która w swojej kuchni pokazuje swoja fascynację aromatami ziół. Niedawno ukazała się jej książka "God food. Boska kuchnia Malki Kafki".

Posłuchaj

Jak ważne jest wspólne jedzenie? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Okładka książki "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" Okładka książki "God food. Boska kuchnia Malki Kafki"

Autorka i restauratorka w swojej książce spisała nie tylko przepisy, ale i swoje spostrzeżenia dotyczące kultury jedzenia. – Musimy funkcjonować społecznie, inaczej umieramy jako ludzie. Świetną okazją do tego jest właśnie jedzenie. Dlatego też, myślę, że w Polsce obecnie renesans przeżywają restauracje. Pamiętam ze swojego dzieciństwa, że bardzo dużo czasu spędzaliśmy właśnie w restauracjach. Jedliśmy w nich, jeździliśmy do nich całymi rodzinami, z przyjaciółmi. To było zasiadanie i rozkoszowanie się byciem razem. To zanikło i teraz w końcu wraca – opowiada Malka Kafka.

Co powinno znaleźć się na stole, przy którym odbywa się wspólny, rodzinny posiłek? Jaki przepis poleciła autorka "God food. Boskiej kuchni Malki Kafki"? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (restauratorka)
Data emisji: 7.03.2018
Godzina emisji: 11.15

ml

Polecane