Lekki pasztet z czerwonej soczewicy

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Lekki pasztet z czerwonej soczewicy
SoczewicaFoto: RomarioIen/Shutterstock

– Czerwona soczewica, jeśli dobrze się ją przyprawi, jest przepyszna! – zapewnia w Trójce blogerka kulinarna Patrycja Dolecka.

Posłuchaj

Lekki pasztet z czerwonej soczewicy (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Słuchaczy audycji "A nuż, widelec" nie trzeba przekonywać, że białko roślinne, którego bogatym źródłem są rośliny strączkowe, ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. W kolejnej odsłonie Trójkowego cyklu dla wielbicieli gotowania pytamy blogerkę kulinarną, jak szybko przyrządzić pyszny wegetariański pasztet.

Czerwona soczewica, olej, cebula, ocet balsamiczny, majeranek, suszone pomidory… Z takich składników musi powstać coś smacznego i zdrowego!

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której podajemy dokładny przepis na pasztet z soczewicy.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (blogerka kulinarna)
Data emisji: 27.12.2017 
Godzina emisji: 
11.17

iwo/mk

Polecane