Świąteczne przepisy znanej blogerki Patrycji Doleckiej

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Świąteczne przepisy znanej blogerki Patrycji Doleckiej
Zdjęcie ilustracyjneFoto: gpointstudio/shutterstock.com

W święta Bożego Narodzenia w niemal każdym polskim domu je się podobne potrawy. Na stołach pojawia się karp, kapusta z grzybami, barszcz, coś z makiem. Najpiękniejsze jest to, że w każdym domu te dania smakują odrobinę inaczej.

Posłuchaj

Świąteczne przepisy znanej blogerki kulinarnej (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

O swoich wigilijnych smakach opowiedziała w Trójce Patrycja Dolecka. Blogerka wskazała, że najbardziej cieszy się na pierogi babci z kapustą i grzybami oraz czerwony barszczyk.

Czytaj więcej:
ryba.jpg
Najlepsza ryba na święta to...

- Te pierogi są bardzo skromne, proste. Jest w nich tylko kapusta kiszona, podsmażona cebulka i bardzo dużo grzybów. No i szczypta magii, bo wiadomo, że to w rękach jest wszystko - podkreśliła.

Zapraszamy do wysłuchania całej audycji, w której można dowiedzieć się, jak zrobić wigilijnego dorsza z cukinią i cebulką oraz słodko-kwaśne śledzie z rodzynkami. A czego nie znajdziemy na świątecznym stole u gościa audycji "A nuż, widelec"?

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (blogerka kulinarna)
Data emisji: 20.12.2017 
Godzina emisji: 
11.17

kk/gs

Polecane