Świąteczne przepisy znanej blogerki Patrycji Doleckiej
2017-12-21, 13:12 | aktualizacja 2017-12-21, 14:12
W święta Bożego Narodzenia w niemal każdym polskim domu je się podobne potrawy. Na stołach pojawia się karp, kapusta z grzybami, barszcz, coś z makiem. Najpiękniejsze jest to, że w każdym domu te dania smakują odrobinę inaczej.
Posłuchaj
O swoich wigilijnych smakach opowiedziała w Trójce Patrycja Dolecka. Blogerka wskazała, że najbardziej cieszy się na pierogi babci z kapustą i grzybami oraz czerwony barszczyk.
- Te pierogi są bardzo skromne, proste. Jest w nich tylko kapusta kiszona, podsmażona cebulka i bardzo dużo grzybów. No i szczypta magii, bo wiadomo, że to w rękach jest wszystko - podkreśliła.
Zapraszamy do wysłuchania całej audycji, w której można dowiedzieć się, jak zrobić wigilijnego dorsza z cukinią i cebulką oraz słodko-kwaśne śledzie z rodzynkami. A czego nie znajdziemy na świątecznym stole u gościa audycji "A nuż, widelec"?
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (blogerka kulinarna)
Data emisji: 20.12.2017
Godzina emisji: 11.17
kk/gs