Jesienią jedzmy czekoladę. Dla zdrowia, oczywiście!
2017-11-29, 16:11 | aktualizacja 2017-12-05, 13:12
Końcówka jesieni to taka pora roku, że stajemy się poddenerwowani i nieco przygaszeni. Najlepszym lekarstwem na to jest magnez. Gdzie go szukać? Najlepiej w czekoladzie!
Posłuchaj
Czekolada sprawdza się doskonale jako składnik do tworzenia w domowym zaciszu fantastycznych przysmaków. Jednym z nich są trufle czekoladowe, które po mistrzowsku wyrabia gość Katarzyny Pruchnickiej.
– W swoim przepisie na trufle wykorzystuję kumin. Jest to nietypowy dodatek do słodyczy, ale gdy kiedyś otworzyłam paczkę i poczułam świeży zapach przyprawy, od razu wiedziałam, że sprawdzi się doskonale jako dodatek do słodkości – opowiada Patrycja Dolecka, autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy".
Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, z której można m.in. poznać przepis na zaskakujący deser.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Patrycja Dolecka (autorka książki "Trufla. Same dobre rzeczy")
Data emisji: 29.11.2017
Godzina emisji: 11.14
ml/gs