Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?
2017-11-21, 12:11 | aktualizacja 2017-11-21, 23:11
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować? (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Jak zauważa autorka audycji "A nuż, widelec", kapusta kupowana w sklepach bywa doprawiana octem. W związku z tym, by cieszyć się wyśmienitym smakiem kapusty, najlepiej jest kisić ją samodzielnie. Jak się okazuje, nie jest to wcale trudne zadanie i bez problemu poradzi sobie z nim także ktoś, kto na co dzień spędza w kuchni niewiele czasu.
Jak ukisić kapustę, by smakowała idealnie? Nasza dziennikarka udziela w audycji wszelkich niezbędnych wskazówek.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Beata Sokołowska (propagatorka zdrowego jedzenia, autorka książek o zdrowym odżywianiu), Marco Ghia (kucharz)
Data emisji: 21.11.2017
Godzina emisji: 11.19
iwo/ab