Comfort food – jedzenie, które poprawia humor
2017-10-24, 12:10 | aktualizacja 2017-10-24, 14:10
– Dania comfort food niekoniecznie są dietetycznie i przesadnie zdrowe. Są za to aromatyczne, bardzo smaczne i poprawiają humor – mówi w studiu Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Comfort food – jedzenie, które poprawia humor (A nuż,widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Dla każdego z nas pod hasłem "comfort food" może kryć się coś zupełnie innego. Jedni, zapytani o ukochane przysmaki, przywołają na myśl babcine naleśniki, inni pomyślą o ciastach pieczonych w domowym zaciszu.
W audycji "A nuż, widelec" Katarzyna Pruchnicka i szef kuchni Dawid Balana podają przepisy na słodkości, które mogą okazać idealnymi przykładami comfort food dla wielu słuchaczy Trójki. To kocie oczka z pigwową marmoladą i czekoladowo-daktylowe trufle.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Dawid Balana (szef kuchni, absolwent Alain Ducasse Education w Paryżu)
Data emisji: 24.10.2017
Godzina emisji: 11.16
iwo/mk