Reklama

reklama

Comfort food – jedzenie, które poprawia humor

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Comfort food – jedzenie, które poprawia humor
Zdjęcie ilustracyjneFoto: jyliagorbacheva/Pixabay

– Dania comfort food niekoniecznie są dietetycznie i przesadnie zdrowe. Są za to aromatyczne, bardzo smaczne i poprawiają humor – mówi w studiu Trójki Katarzyna Pruchnicka.

Posłuchaj

Comfort food – jedzenie, które poprawia humor (A nuż,widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Dla każdego z nas pod hasłem "comfort food" może kryć się coś zupełnie innego. Jedni, zapytani o ukochane przysmaki, przywołają na myśl babcine naleśniki, inni pomyślą o ciastach pieczonych w domowym zaciszu.

W audycji "A nuż, widelec" Katarzyna Pruchnicka i szef kuchni Dawid Balana podają przepisy na słodkości, które mogą okazać idealnymi przykładami comfort food dla wielu słuchaczy Trójki. To kocie oczka z pigwową marmoladą i czekoladowo-daktylowe trufle.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka  
Gość: Dawid Balana (szef kuchni, absolwent Alain Ducasse Education w Paryżu) 
Data emisji: 24.10.2017 
Godzina emisji: 
11.16

iwo/mk

Polecane