Smaki bardzo dobrze skatalogowane. "Leksykon smaków" Nikki Segnit
2017-10-18, 13:10 | aktualizacja 2017-10-18, 16:10
Nikki Segnit napisała książkę, na którą czekał niejeden smakosz. Jej "Leksykon smaków" został właśnie wydany w języku polskim.
Posłuchaj
– Ta książka jest jak encyklopedia. Smaki są ułożone alfabetycznie i opisane niezwykle zachwycająco. Na przykład porzeczki z czekoladą są tu opisane jako "połączenie mroczne i ciężkie jak fińska poezja gotycka" – mówi Katarzyna Pruchnicka. Wtóruje jej Małgorzata Minta. – Nikki lubi gotować, ale wcześniej robiła to zawsze według przepisów. Jest bardzo kreatywna i "Leksykon smaków" ma pomóc właśnie takim osobom jak ona – takim, którzy chcą poeksperymentować – zauważa dziennikarka.
Zapraszamy do słuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 18.10.2017
Godzina emisji: 11.16
ml/ab