Kulinarne dziedzictwo warszawskiej Woli

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kulinarne dziedzictwo warszawskiej Woli
Zdjęcie ilustracyjneFoto: freedigitalphotos.net/Apolonia

Spółdzielnia Socjalna Wola powstała z inicjatywy osób, które marzyły o stworzeniu miejsca dostępnego i przyjaznego dla mieszkańców warszawskiej Woli, i nie tylko. Pretekstów do wspólnych spotkań jest wiele, na przykład dzielenie się przepisami z dawnych lat. Ze wspomnień o smakach dzieciństwa powstanie niebawem publikacja "Kociołek wolski, czyli dziedzictwo kulinarne Woli".

Posłuchaj

Kulinarne dziedzictwo warszawskiej Woli (Reportaż/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Przeprowadzone zostaną warsztaty etnograficzne, odbędą się spotkania z mieszkankami/mieszkańcami (w tym seniorkami/seniorami) pamiętającymi tradycje i obyczaje związane z kulinariami dzielnicy Wola, posiadającymi przepisy kuchni wolskiej.

***

Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>>

***

Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "Kociołek wolski"
Autor reportażu: Marta Rebzda
Data emisji: 9.10.2017
Godzina emisji: 18.14

ab

Polecane