Kulinarne dziedzictwo warszawskiej Woli (Reportaż/Trójka)
Kulinarne dziedzictwo warszawskiej Woli
2017-10-09, 18:10 | aktualizacja 2017-10-30, 20:10
Spółdzielnia Socjalna Wola powstała z inicjatywy osób, które marzyły o stworzeniu miejsca dostępnego i przyjaznego dla mieszkańców warszawskiej Woli, i nie tylko. Pretekstów do wspólnych spotkań jest wiele, na przykład dzielenie się przepisami z dawnych lat. Ze wspomnień o smakach dzieciństwa powstanie niebawem publikacja "Kociołek wolski, czyli dziedzictwo kulinarne Woli".
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Przeprowadzone zostaną warsztaty etnograficzne, odbędą się spotkania z mieszkankami/mieszkańcami (w tym seniorkami/seniorami) pamiętającymi tradycje i obyczaje związane z kulinariami dzielnicy Wola, posiadającymi przepisy kuchni wolskiej.
***
Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>>
***
Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "Kociołek wolski"
Autor reportażu: Marta Rebzda
Data emisji: 9.10.2017
Godzina emisji: 18.14
ab