Zdrowe i smaczne wody na orzeźwienie

Od początku sezonu letniego lekarze i dietetycy przypominają o piciu wody. Taką z miętą czy cytryną zna każdy, ale do wody można również dodawać aromatyczne warzywa.

Zdrowe i smaczne wody na orzeźwienie

Wody znakomicie smakują z dodatkiem świeżych ziół jak mięta czy rozmaryn oraz warzyw np. kapusta, pomidory i ogórki

Foto: Seva_blsv/Shutterstock.com

Znakomite pomysły na zdrową wodę (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Woda z rzodkiewką, ogórkiem i natką pietruszki jest fantastyczna i odświeżająca, ma oczywiście właściwości nawilżające i nie dostarcza nam żadnych kalorii. Uwielbiam również wodę z burakiem czy czerwoną kapustą, która też wydaje się niestandardowa, a sprawdza się. Poza tym te warzywa nadają wodzie piękny kolor - opowiada dietetyczka Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której zdradzamy więcej kombinacji, mogących przenieść orzeźwienie i odmienić nasze dotychczasowe przyzwyczajenia w kwestii napojów.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska (dietetyczka, autorka książki "Zdrowe wody")
Data emisji:
27.07.2017
Godzina emisji:
11.13

sm/mk