Pikle w nowej odsłonie: szparagi, rzodkiewki i wiele więcej

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Pikle w nowej odsłonie: szparagi, rzodkiewki i wiele więcej
(zdjęcie ilustracyjne) Foto: Peredniankina /Shutterstock

Piklowane młode warzywa poza tym, że fantastycznie smakują, wyglądają bardzo dekoracyjnie. Piotr Kucharski radził w Trójce, jakie - nieoczywiste - rośliny warto zamknąć w słoikach.

Posłuchaj

Przepisy na pikle wczesnym latem (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Szybkie pikle to kwestia dnia, może dwóch, a czasami nawet kilku godzin. Warzywa zmieniają swoją strukturę, zaczynają wręcz inaczej smakować - mówił gość Katarzyny Pruchnickiej.

A co wczesnym latem warto piklować? Szparagi, młode marchewki, rzodkiewki, dymkę albo małe cukinie - to tylko część z propozycji, o których mówiliśmy w audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Data emisji:
22.06.2017
Godzina emisji:
11.12

ei/czaj

Polecane