Przepisy na pikle wczesnym latem (A nuż, widelec/ Trójka)
Pikle w nowej odsłonie: szparagi, rzodkiewki i wiele więcej
2017-06-22, 15:06 | aktualizacja 2017-06-22, 15:06
Piklowane młode warzywa poza tym, że fantastycznie smakują, wyglądają bardzo dekoracyjnie. Piotr Kucharski radził w Trójce, jakie - nieoczywiste - rośliny warto zamknąć w słoikach.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
- Szybkie pikle to kwestia dnia, może dwóch, a czasami nawet kilku godzin. Warzywa zmieniają swoją strukturę, zaczynają wręcz inaczej smakować - mówił gość Katarzyny Pruchnickiej.
A co wczesnym latem warto piklować? Szparagi, młode marchewki, rzodkiewki, dymkę albo małe cukinie - to tylko część z propozycji, o których mówiliśmy w audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 22.06.2017
Godzina emisji: 11.12
ei/czaj