Najwyższy czas na polskie zioła!
2017-06-07, 12:06 | aktualizacja 2017-06-07, 12:06
- Kiedy używamy polskich ziół, kuchnia pachnie łąką i polami. To fantastyczne - mówi Malka Kafka, szefowa warszawskiej restauracji Tel Aviv.
Posłuchaj
Najwyższy czas na polskie zioła! (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Świeże polskie zioła są o tej porze roku ogólnodostępne, choć w sklepach znajdziemy raczej te, które nie są naszymi rodzimymi. Zamiast majeranku łatwiej kupimy oregano, bazylię, rukolę…
- Wielka szkoda, że polskie zioła są tak wypierane - mówi Malka Kafka, która w audycji zdradza, w jakiś sposób wykorzystać te aromatyczne listki. Dodatkowo Katarzyna Pruchnicka podaje przepis na lekką, ziołową sałatkę.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (restauratorka)
Data emisji: 7.06.2017
Godzina emisji: 11.14
mk/ei