Najwyższy czas na polskie zioła!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Najwyższy czas na polskie zioła!
Świeży majeranekFoto: Shutterstock/Ekaterina Kondratova

- Kiedy używamy polskich ziół, kuchnia pachnie łąką i polami. To fantastyczne - mówi Malka Kafka, szefowa warszawskiej restauracji Tel Aviv.

Posłuchaj

Najwyższy czas na polskie zioła! (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Świeże polskie zioła są o tej porze roku ogólnodostępne, choć w sklepach znajdziemy raczej te, które nie są naszymi rodzimymi. Zamiast majeranku łatwiej kupimy oregano, bazylię, rukolę…

- Wielka szkoda, że polskie zioła są tak wypierane - mówi Malka Kafka, która w audycji zdradza, w jakiś sposób wykorzystać te aromatyczne listki. Dodatkowo Katarzyna Pruchnicka podaje przepis na lekką, ziołową sałatkę.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (restauratorka)
Data emisji:
 7.06.2017
Godzina emisji:
11.14

mk/ei

Polecane