Pomidorowy chłodnik inspirowany gazpacho (A nuż, widelec/ Trójka)
Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho
2017-05-31, 15:05 | aktualizacja 2017-05-31, 16:05
Jesteśmy w tym momencie roku, kiedy pomidory zaczynają mieć znacznie lepszy smak. To doskonała okazja do wypróbowania przepisu na pomidorowy chłodnik.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Restauratorka Malka Kafka podzieliła się ze słuchaczami Trójki recepturą na chłodnik z pomidorów i papryki. - Paprykę ścieram na grubej tarce, a pomidory miksuję - podpowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej. Do tego należy dodać drobno siekane warzywa, a całość - na koniec - doprawić m.in. świeżym imbirem, ziołami i oliwą. Dokładny przepis na aromatyczną zupę znaleźć można w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (właścicielka warszawskiej restauracji Tel Aviv)
Data emisji: 31.05.2017
Godzina emisji: 11.17
ei/fbi