Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho

Jesteśmy w tym momencie roku, kiedy pomidory zaczynają mieć znacznie lepszy smak. To doskonała okazja do wypróbowania przepisu na pomidorowy chłodnik.

Pomidorowy chłodnik inspirowany hiszpańskim gazpacho

Pomidorowy chłodnik to znakomity pomysł na upalne dni

Foto: Karpenkov Denis/Shutterstock

Pomidorowy chłodnik inspirowany gazpacho (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Restauratorka Malka Kafka podzieliła się ze słuchaczami Trójki recepturą na chłodnik z pomidorów i papryki. - Paprykę ścieram na grubej tarce, a pomidory miksuję - podpowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej. Do tego należy dodać drobno siekane warzywa, a całość - na koniec -  doprawić m.in. świeżym imbirem, ziołami i oliwą. Dokładny przepis na aromatyczną zupę znaleźć można w nagraniu audycji.  

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (właścicielka warszawskiej restauracji Tel Aviv)
Data emisji:
31.05.2017
Godzina emisji:
11.17

ei/fbi