Oto z czego słynie tajska kuchnia

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Oto z czego słynie tajska kuchnia
Tajskie curry Foto: musicphone/Shutterstock.com

- My, Tajowie, wiemy jak jeść, wy nie. Na przykład ostra zupa tom yum - my jemy ją jako przystawkę, wy jako danie główne z ryżem, bo jest dla was za ostra - mówi szefowa tajskiej kuchni.

Posłuchaj

Oto z czego słynie tajska kuchnia (Zapraszamy do Trójki - ranek)
+
Dodaj do playlisty
+

Wielu turystów przyjeżdża do Tajlandii głównie po to, by nacieszyć się słynnym na cały świat tajskim jedzeniem. Zamiast spędzać czas na plaży czy w wodzie, uczą się jak samodzielnie przyrządzić ulubione tajskie potrawy już po powrocie do domu.

Ile kosztuje taki dwugodzinny kurs gotowania kilku dań? Czego można się nauczyć? O tym Tomasz Gorazdowski opowiada w swojej relacji.

***

Tomasz Gorazdowski jest w trakcie swojej 3-miesięcznej podróży po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego różnymi środkami transportu przemieszcza się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 17.10. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 9.03.2017 
Godzina emisji: 8.42

fbi

Polecane