Trójka|Zapraszamy do Trójki - ranek
Oto z czego słynie tajska kuchnia
2017-03-09, 15:03 | aktualizacja 2017-03-09, 15:03
- My, Tajowie, wiemy jak jeść, wy nie. Na przykład ostra zupa tom yum - my jemy ją jako przystawkę, wy jako danie główne z ryżem, bo jest dla was za ostra - mówi szefowa tajskiej kuchni.
Posłuchaj
Wielu turystów przyjeżdża do Tajlandii głównie po to, by nacieszyć się słynnym na cały świat tajskim jedzeniem. Zamiast spędzać czas na plaży czy w wodzie, uczą się jak samodzielnie przyrządzić ulubione tajskie potrawy już po powrocie do domu.
Ile kosztuje taki dwugodzinny kurs gotowania kilku dań? Czego można się nauczyć? O tym Tomasz Gorazdowski opowiada w swojej relacji.
***
Tomasz Gorazdowski jest w trakcie swojej 3-miesięcznej podróży po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego różnymi środkami transportu przemieszcza się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 17.10. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.
***
Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 9.03.2017
Godzina emisji: 8.42
fbi