Prawdziwy włoski smak. Przepis na lekką sałatkę
2017-03-08, 16:03 | aktualizacja 2017-03-08, 16:03
Inspiracją do przepisu, który w tym odcinku audycji "A nuż, widelec" zdradza szefowa kuchni Flawia Borawska, była klasyczna włoska salatka z koprem włoskim i czerwonymi pomarańczami.
Posłuchaj
Prawdziwy włoski smak. Przepis na lekką sałatkę (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
W przepisie Flawii Borawskiej także najważniejsze są właśnie koper włoski (inaczej fenkuł) i czerwone pomarańcze. Wystarczy pokroić fenkuł w grube plastry i potem je grillować. Do tego słodkie pomarańcze i pikle - także z kopru włoskiego. Dokładny przepis podajemy w nagraniu audycji.
Proponowana sałatka jest idealna na tę porę roku, choćby dlatego, że powoli kończy się sezon na czerwone pomarańcze. Warto to wykorzystać.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Flawia Borawska (szefowa kuchni)
Data emisji: 8.03.2017
Godzina emisji: 11.13
fbi