Trójka|Zapraszamy do Trójki - ranek
"Kosmiczne pierożki" i inne specjały kuchni z Malezji
2017-02-28, 12:02 | aktualizacja 2017-02-28, 13:02
- Jesteśmy w tropikach, wszystkie potrawy są tu świeże. Dominuje kuchnia chińska, malajska i hinduska - mówi o kuchni w Malezji Krzysztof Grzybowski, Polak, który mieszka w Kuala Lumpur.
Posłuchaj
Tomasza Gorazdowskiego zachwyciła restauracja serwująca chińskie pierożki. - Ta restauracja w Kuala Lumpur rozłożyła mnie na łopatki. Co za kosmiczne pierożki! - mówił podekscytowany.
Jakie jest typowe danie malajskiej kuchni? I jak smakuje tamtejszy rosół? Zachęcamy do wysłuchania relacji Tomasza Gorazdowskiego i do obejrzenia zdjęć, które zrobił w Malezji.
***
Tomasz Gorazdowski rozpoczął 3-miesięczną podróż po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego planuje różnymi środkami transportu przemieszczać się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 8.40. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.
***
Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 28.02.2017
Godzina emisji: 8.42
fbi