Chwilowe i wyjątkowe restauracje Pop-up, które warto poznać
- Pop-up to restauracja, która powstaje na chwilę i wiadomo od razu, że będzie to ten jeden moment, kiedy będzie można tej kreacji kucharskiej spróbować - mówi krytyk kulinarny Agnieszka Kręglicka.
Pop-up to dobry sposób, by przekonać się, jak wygląda prowadzenie restauracji
Foto: Nick Kenrick.. via Foter.com / CC BY-NC-SA
Restauracje pop-up to nowy trend na polskim rynku. Często pojawiają się w nieoczywistym miejscu, a bywają wyjątkowymi i wartymi odwiedzenia miejscami. Do skorzystania z ich oferty zachęca Agnieszka Kręglicka. - Taka restauracja bardzo podnieca faktem, że za chwilę zniknie. Pop-up to wielka szansa dla młodych ludzi, którzy by chcieli sprawdzić, jak to jest ugotować coś dla dużej publiczności, sprzedać to i zobaczyć reakcję, a jednocześnie nie inwestować tyle, co w założenie prawdziwej restauracji - podpowiada restauratorka.
Chwilowość i wyjątkowość stały się cechami nie tylko branży restauracyjnej. W programie mówimy, czy tego typu pomysły mają przyszłość i opowiadamy o różnych rodzajach lokali tego typu.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka, krytyk kulinarny)
Data emisji: 1.02.2017
Godzina emisji: 11.10
sm/fbi