Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a
2016-11-23, 13:11 | aktualizacja 2016-11-23, 15:11
Alain Ducase to francuski szef kuchni, uważany za najlepszego na świecie. Jego restauracja w Monte Carlo jako pierwsza uzyskała trzy gwiazdki Michelin.
Posłuchaj
Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a (A nuż widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Ogromnym fanem Ducasse'a i jego uczniem jest Dawid Balana, utalentowany, młody szef kuchni. - Alain Ducasse jest na takim etapie swojej kariery, że nie musi udowadniać ludziom, czego to on nie potrafi. Teraz jest już bardziej mentorem. On hołduje zasadzie, że produkt jest najważniejszy - mówi gość Katarzyny Pruchnickiej.
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której Dawid Balana opowiada o swoich ulubionych przepisach Alaina Ducasse'a na słodkie francuskie przysmaki.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Dawid Balana (szef kuchni)
Data emisji: 23.11.2016
Godzina emisji: 11.12
mp/ei