Reklama

reklama

Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a
Jak upiec doskonałego croissanta? Foto: pixabay.com/JESHOOTS

Alain Ducase to francuski szef kuchni, uważany za najlepszego na świecie. Jego restauracja w Monte Carlo jako pierwsza uzyskała trzy gwiazdki Michelin.

Posłuchaj

Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Ogromnym fanem Ducasse'a i jego uczniem jest Dawid Balana, utalentowany, młody szef kuchni. - Alain Ducasse jest na takim etapie swojej kariery, że nie musi udowadniać ludziom, czego to on nie potrafi. Teraz jest już bardziej mentorem. On hołduje zasadzie, że produkt jest najważniejszy - mówi gość Katarzyny Pruchnickiej.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której Dawid Balana opowiada o swoich ulubionych przepisach Alaina Ducasse'a na słodkie francuskie przysmaki.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Dawid Balana (szef kuchni)
Data emisji: 23.11.2016
Godzina emisji:
11.12

mp/ei

Polecane