Cztery pomysły na obiad z boczniakami (ABC popkultury/Trójka)
Cztery pomysły na obiad z boczniakami
2016-11-17, 14:11 | aktualizacja 2016-11-17, 16:11
- Czosnek, szałwia, rozmaryn i pieprz - to aromaty, które idealnie pasują do boczniaków - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka zdradza w audycji cztery pomysły na obiad z boczniakami. Niektóre z nich to dania wykwintne, a inne - zupełnie codzienne. To boczniaki pieczone lub smażone z szałwią i czosnkiem, tarta z nadzieniem z boczniaków lub makaron z sosem z boczniaków.
Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której Agnieszka Kręglicka mówi o rodzajach tych grzybów i ich wyjątkowości.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji: 17.11.2016
Godzina emisji: 11.12
fbi/mk