Na św. Marcina najlepsza polska gęsina

- Nasze polskie gęsi, nawet te z supermarketu, to taki rodzaj mięsa, którym zachwyca się pół Europy - mówi Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska.

Na św. Marcina najlepsza polska gęsina

Gęś pieczona z pomarańczami

Foto: Glow Images/East News

Na św. Marcina najlepsza polska gęsina (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Organizacja Slow Food Polska przygotowała w tym roku już 8. edycję akcji pod hasłem "Gęsina na św. Marcina". Wszystko po to, by promować doskonałą jakość polskiej gęsiny. - Ten produkt to nasza wielka chluba. W dobie rozwoju drobiarstwa, zwłaszcza w kierunku broilerów, gęsi pozostały na wskroś ekologiczne i zdrowe - tłumaczy Jacek Szklarek.

Katarzyna Pruchnicka podaje w "A nuż, widelec" także kilka ważnych rad, które przydadzą się przy przyrządzaniu gęsi.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska)
Data emisji: 10.11.2016
Godzina emisji:
11.12

fbi/mz

Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.