Na św. Marcina najlepsza polska gęsina
2016-11-10, 19:11 | aktualizacja 2016-11-10, 19:11
- Nasze polskie gęsi, nawet te z supermarketu, to taki rodzaj mięsa, którym zachwyca się pół Europy - mówi Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska.
Posłuchaj
Na św. Marcina najlepsza polska gęsina (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Organizacja Slow Food Polska przygotowała w tym roku już 8. edycję akcji pod hasłem "Gęsina na św. Marcina". Wszystko po to, by promować doskonałą jakość polskiej gęsiny. - Ten produkt to nasza wielka chluba. W dobie rozwoju drobiarstwa, zwłaszcza w kierunku broilerów, gęsi pozostały na wskroś ekologiczne i zdrowe - tłumaczy Jacek Szklarek.
Katarzyna Pruchnicka podaje w "A nuż, widelec" także kilka ważnych rad, które przydadzą się przy przyrządzaniu gęsi.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska)
Data emisji: 10.11.2016
Godzina emisji: 11.12
fbi/mz