Zachwycająca zupa z soczewicy
2016-10-12, 12:10 | aktualizacja 2016-10-13, 12:10
To niezwykle aromatyczna zupa, słoneczna w kolorze. Autorką przepisu jest Sarah Britton.
Posłuchaj
Kanadyjka swoją przygodę z kulinariami zaczęła od roku spędzonego na ekologicznej farmie w Arizonie. Jak sama mówi, przed wyjazdem była typowym mieszczuchem, nie odżywiała się zbyt dobrze.
Po powrocie trudno jej było wrócić do starego trybu życia i sposobu jedzenia. Zajęła się gotowaniem profesjonalnie, skończyła Instytut Żywienia Holistycznego w Toronto. Założyła też blog z wegańskimi przepisami, dopasowanymi do pór roku. Blog stał się niezwykle popularny, a zupa z soczewicy jest jednym z jej ulubionych przepisów.
Jak się robi taką potrawę? Opowiada o tym sama autorka przepisu. Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Sarah Britton (autorka przepisów kulinarnych)
Data emisji: 12.10.2016
Godzina emisji: 11.21
mp/ei