Bożena Żak-Cyran podpowiada, jak zdrowo jeść (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Jedzenie naturalnie zdrowe. Proste przepisy
Lekko sfermentowany brązowy ryż albo podkiełkowana kasza gryczana - oto propozycje dietetyczki Bożeny Żak-Cyran.
Okazuje się, że kasza może być jeszcze zdrowsza, jeśli poddamy ją pewnemu bardzo prostemu procesowi
Foto: Glow Images/East News
Dodaj do playlisty
Ekspertka przypomina, że szczególnie ważne jest śniadanie, które powinno być ciepłe, lekkie i budujące. Poleca np. zupę zbożowo-warzywną, której przepis podaje na antenie. W audycji także wiele podpowiedzi na temat codziennego przygotowywania potraw.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Bożena Żak-Cyran (dietetyczka)
Data emisji: 3.10.2016
Godzina emisji: 11.16
ei/mk