Jechać czy nie jechać do Meksyku?
2016-09-17, 13:09 | aktualizacja 2016-09-17, 15:09
- W Meksyku jest wiele Meksyków. To tak różnorodny kraj, że przed wyjazdem należy wybrać, co chcemy zobaczyć - mówiła w Trójce prof. Katarzyna Mikulska.
Posłuchaj
Którąkolwiek część kraju wybierzemy, zawsze warto spróbować tamtejszej kuchni. - Z czystym sumieniem można powiedzieć, że co 100 km zmienia się kuchnia. Są oczywiście elementy wspólne, bo wszędzie będzie tortilla czy fasola, a już tortilla może się różnić w różnych częściach kraju - tłumaczyła Katarzyna Mikulska.
Ile prawdy jest w obrazie Meksyku niespokojnego i ogarniętego wojną gangów? Jakie regiony najlepiej wybrać na pierwszy wyjazd? Do których słynnych miejsce nie warto jechać? O tym wszystkim mówiła Katarzyna Mikulska. W audycji można usłyszeć też kolejne porady fotograficzne Jerzego Kośnika i garść ciekawostek o Myanmarze.
***
Tytuł audycji: Audycja pod-Różna
Autorzy: Marcin Pośpiech, Łukasz Karusta
Goście: prof. Katarzyna Mikulska (Uniwersytet Warszawski), Jerzy Kośnik (fotograf), Antoni Słodkowski (Polak mieszkający w Myanmarze)
Data emisji: 17.09.2016
Godzina emisji: 8.40
ei/bch