Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej!
2016-09-12, 15:09 | aktualizacja 2016-09-12, 16:09
- Warzywa strączkowe doskonale komponują się z różnymi rodzajami mięs. Można je też świetnie wykorzystać do deserów - przekonuje Maria Banach, autorka książki "Strączki".
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Fasolowe brownie z korzenną nutką lub tort z mielonego groszku z kremem cytrynowym - to tylko niektóre frykasy z warzyw strączkowych. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której gość Grażyny Dobroń mówi m.in. o całej palecie zalet warzyw strączkowych i podpowiada, jak złagodzić ich "rozdymające właściwości".
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Maria Banach (autorka książki "Strączki", prowadzi bloga Gruszka z fartuszka)
Data emisji: 12.09.2016
Godzina emisji: 11.16
mk/mp