Reklama

reklama

Wino winu nierówne. Jak wybrać najlepsze?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Wino winu nierówne. Jak wybrać najlepsze?
Wina tradycyjne znacznie różnią się w smaku od przemysłowychFoto: Pixabay/edusoft

- Finalnie to, co dostajemy w winie przemysłowym wina nie przypomina i nim nie jest. W tradycyjnym trunku głównym zadaniem winiarza jest nie przeszkadzać naturze - mówi Maciej Sondij z winnicy Dom Bliskowice.

Posłuchaj

Jak dobrze dobrać wino? (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Wino może podkreślić i wzmocnić smak dania. Problem polega z odpowiednim doborem trunku, bo podział na białe do ryb i serów, a czerwone do cięższych dań nie wyczerpuje tematu.

Kiedy winogrona są gotowe do zbiorów? Od czego zależy dobry smak wina? Jak powinien wyglądać proces przygotowania tradycyjnego trunku? Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Maciej Sondij (winnica Dom Bliskowice)
Data emisji:
1.09.2016
Godzina emisji: 11.11

sm/fbi

Polecane