Zachwycający smakiem świeży makaron

Dziś namawiamy nie tylko do jedzenia, ale też zrobienia makaronu. Włoska pasta fresca to świeży, a nie suszony makaron.

Zachwycający smakiem świeży makaron

Jak zrobić idealny makaron według włoskiego przepisu?

Foto: pixabay.com/unsplash

Zachwycający smakiem świeży makaron (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Najbardziej klasyczną recepturą na świecie jest: kilo mąki i 12 jaj. Przepis pochodzi z Bolonii i jest używany w większości domów we Włoszech - opowiada Marco Ghia.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której szef kuchni zdradza szczegóły wyrobu dobrego ciasta na kluski.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Ghia (kucharz)
Data emisji:
31.08.2016
Godzina emisji: 11.17

mp

Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.