Dobroczynna kuchnia japońska

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dobroczynna kuchnia japońska
Sztandarowe danie japońskiej kuchni - sushiFoto: pixabay.com/noiresur

- Warto polubić pewne elementy kuchni japońskiej i włączyć je do naszego menu. Na przykład ryż - mówi Alicja Than, znawczyni kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni.

Posłuchaj

Dobroczynna kuchnia japońska (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

W Japonii nie przyjął się na dużą skalę zachodni styl odżywiania. Japończycy szybko się zorientowali, że pizze i hamburgery im nie służą i trzeba wrócić do korzeni.

- Warto do naszej diety wprowadzać powoli np. ryż, warzywa, sos sojowy - opowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i przekonuje, że w kuchni miks polsko-japoński jest możliwy.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Alicja Than (japonistka, współwłaścicielka restauracji japońskiej)
Data emisji:
19.08.2016
Godzina emisji: 11.12

mp/mk

Polecane