Dobroczynna kuchnia japońska (A nuż, widelec/Trójka)
Dobroczynna kuchnia japońska
- Warto polubić pewne elementy kuchni japońskiej i włączyć je do naszego menu. Na przykład ryż - mówi Alicja Than, znawczyni kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni.
Japanese sushi
Foto: pixabay.com/noiresur
Dodaj do playlisty
W Japonii nie przyjął się na dużą skalę zachodni styl odżywiania. Japończycy szybko się zorientowali, że pizze i hamburgery im nie służą i trzeba wrócić do korzeni.
- Warto do naszej diety wprowadzać powoli np. ryż, warzywa, sos sojowy - opowiada rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i przekonuje, że w kuchni miks polsko-japoński jest możliwy.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Alicja Than (japonistka, współwłaścicielka restauracji japońskiej)
Data emisji: 19.08.2016
Godzina emisji: 11.12
mp/mk