Dlaczego warto jeść młode warzywa?

Zachęcamy do kupowania, przyrządzania i jedzenia młodych warzyw. Dlaczego właśnie teraz?

Dlaczego warto jeść młode warzywa?

Przed nami wysp świeżych, sezonowych warzyw

Foto: pixabay.com/jarmoluk

Agnieszka Kręglicka o przepisach na młode warzywa (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Katarzynę Pruchnicką w namawianiu do jedzenia warzyw wspiera Agnieszka Kręglicka. - Młoda kapusta, młode ziemniaki, młoda marchewka. Mogłoby nam się wydawać, że one wszystkie już są na rynku od miesiąca, jednak dopiero teraz to są te prawdziwe, gruntowe warzywa. Warto je teraz kupować i wrzucać do garnka - mówi.

Jakie kulinarne cuda można wyczarować z młodych warzyw? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
20.07.2016
Godzina emisji: 11.12

mp/ei