Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności
2016-07-13, 13:07 | aktualizacja 2016-07-13, 18:07
Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski.
Posłuchaj
Proste przepisy na desery z jagodami (A nuż, widelec/ Trójka)
Dodaj do playlisty
Wystarczy podać je z bitą śmietaną, cudowne są też jagodowe koktajle wszelkiego rodzaju, czy ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką. A jeśli wymieszamy je z porzeczkami, malinami i jeżynami, to wystarczy… sama kruszonka. Tak robi się popularny angielski deser - crumble.
O tym, jak zrobić ten prosty smakołyk mówiła Katarzyna Pruchnicka, a Szymon Kubicki, kucharz z zamiłowania podpowiadał, jak przygotować serowe, bezglutenowe racuchy z jagodami.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor bloga i książki kucharskiej "Facet i kuchnia")
Data emisji: 13.07.2016
Godzina emisji: 11.15
ei