Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności
Jagody są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Regulują pracę układu pokarmowego, korzystnie wpływają na wzrok i układ krążeniaFoto: pixabay/unsplash

Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski.

Posłuchaj

Proste przepisy na desery z jagodami (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Wystarczy podać je z bitą śmietaną, cudowne są też jagodowe koktajle wszelkiego rodzaju, czy ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką. A jeśli wymieszamy je z porzeczkami, malinami i jeżynami, to wystarczy… sama kruszonka. Tak robi się popularny angielski deser - crumble.

O tym, jak zrobić ten prosty smakołyk mówiła Katarzyna Pruchnicka, a Szymon Kubicki, kucharz z zamiłowania podpowiadał, jak przygotować serowe, bezglutenowe racuchy z jagodami.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor bloga i książki kucharskiej "Facet i kuchnia")
Data emisji:
13.07.2016
Godzina emisji: 11.15

ei

Polecane