Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności
Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski.
Jagody są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Regulują pracę układu pokarmowego, korzystnie wpływają na wzrok i układ krążenia
Foto: pixabay/unsplash
Wystarczy podać je z bitą śmietaną, cudowne są też jagodowe koktajle wszelkiego rodzaju, czy ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką. A jeśli wymieszamy je z porzeczkami, malinami i jeżynami, to wystarczy… sama kruszonka. Tak robi się popularny angielski deser - crumble.
O tym, jak zrobić ten prosty smakołyk mówiła Katarzyna Pruchnicka, a Szymon Kubicki, kucharz z zamiłowania podpowiadał, jak przygotować serowe, bezglutenowe racuchy z jagodami.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor bloga i książki kucharskiej "Facet i kuchnia")
Data emisji: 13.07.2016
Godzina emisji: 11.15
ei