"Gastrobanda" - prawda o polskich barach
Jak naprawdę wygląda rzeczywistość w polskich restauracjach czy barach? Opisują to autorzy książki pt. "Gastrobanda". W "A nuż, widelec" rozmawia z nimi Katarzyna Pruchnicka.
Zazwyczaj klienci nie zaglądają na zaplecze restauracji. Rozmówcy Katarzyny Pruchnickiej opowiadają, jak wygląda polska gastronomia od kuchni
Foto: pixabay.com/skeeze
- Autorzy "Gastrobandy" posługują się dosadnym językiem - mówi Katarzyna Pruchnicka. - Chcieliśmy pokazać, jak to wszystko wygląda i brzmi. Wielu rzeczy i emocji nie byliśmy w stanie wyrazić subtelnymi i pięknymi słowami - potwierdzają Jakub Maliszewski i Kamil Sadkowski.
Mocne słowa to nie jedyna zaleta książki. O pozostałych mówią goście Katarzyny Pruchnickiej. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jakub Maliszewski i Kamil Sadkowski (autorzy książki "Gastrobanda")
Data emisji: 30.06.2016
Godzina emisji: 11.15
mat.promocyjne/mp/fbi