Przepis na proste ciasto z... chleba i rabarbaru
2016-06-02, 11:06 | aktualizacja 2016-06-02, 15:06
- To ciasto było bardzo popularne w dwudziestoleciu międzywojennym. Po pierwsze dlatego, że było bardzo tanie, a po drugie - łatwe do wykonania - wyjaśnia Agnieszka Jeż, autorka książki "Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano. 100 najlepszych przepisów".
Posłuchaj
Przepis na proste ciasto z... chleba i rabarbaru (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka zachęca w audycji do wypróbowania prostego przepisu na ciasto, do którego przygotowania będzie potrzebny jedynie chleb razowy, cukier i rabarbar. - To ciasto nie powinno przysporzyć kłopotu nawet osobom, które z kuchnią mają niewiele wspólnego - przekonuje autorka audycji.
Dokładny przepis i proporcje można znaleźć w dołączonym nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Jeż (autorka książki "Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano. 100 najlepszych przepisów")
Data emisji: 2.6.2016
Godzina emisji: 11.15
fbi/mp