Podpowiadamy, jak smacznie przyrządzić kwiaty (A nuż, widelec/ Trójka)
Zachęcamy do jedzenia kwiatów!
2016-05-12, 14:05 | aktualizacja 2016-05-12, 14:05
Stokrotki, mniszek lekarski, kwiaty cukinii, nasturcja - wszystkie one mogą znakomicie sprawdzić się w kuchni. My dziś szczególnie polecamy kwiat czarnego bzu.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Rafał Hreczaniuk, szef restauracji podpowiada, że z kwiatów bzu można zarobić syrop, można je też ususzyć albo usmażyć. Do tego ostatniego wariantu poleca ciasto naleśnikowe albo tempurę, o której przygotowaniu opowiadaliśmy w audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Rafał Hreczaniuk (szef restauracji)
Data emisji: 12.05.2016
Godzina emisji: 11.16
ei/mk