Szparagi na kilka smacznych sposobów
2016-05-05, 11:05 | aktualizacja 2016-05-06, 11:05
Na przykład w sałatce, której siłą jest łatwość wykonania i niewielka ilość składników. Dodatkowo jest ona zdrowa i bardzo smaczna.
Posłuchaj
Katarzyna Pruchnicka o przepisach ze szparagami w roli głównej (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka znalazła ten przepis w książce Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza pt. "Kipi kasza". Zaczynamy od ugotowania kaszy. Potem mieszamy szparagi, kawałki pomarańczy i komosę ryżową, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy odrobinę oliwy i gotowe.
Ale to nie jedyny przepis, o którym mowa w audycji. Katarzyna Pruchnicka zdradza, że jest wielbicielką szparagów w każdej postaci. Kolejny ze sposobów na przyrządzenie tych warzyw autorka opisuje w audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz (autorzy książki pt. "Kipi kasza")
Data emisji: 5.05.2016
Godzina emisji: 11.16
mp/mk