Marta Dymek opowiada o przepisach na rabarbar (A nuż, widelec/Trójka)
Autorka Jadłonomii podpowiada przepisy na rabarbar
Marta Dymek przekonuje, że z rabarbaru można zrobić absolutnie wszystko. Tarta, ciasto drożdżowe albo kompot to dopiero początek.
Sezon na rabarbar jest krótki, dlatego warto dobrze go wykorzystać
Foto: shutterstock
Dodaj do playlisty
- Ponieważ rabarbar jest bardzo kwaśny, łatwo łączy się z różnymi aromatami - tłumaczy Marta Dymek. Zdradza m.in. przepis na syrop rabarbarowy.
Autorka bloga Jadłonomia w rozmowie z Katarzyną Pruchnicką opowiadała też o kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, a także o mitach narosłych wokół nich.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Marta Dymek (autorka bloga kulinarnego Jadłonomia)
Data emisji: 27.04.2016
Godzina emisji: 11.17
ei/mk