Katarzyna Jankowska radzi, jak gotować dla alergików (A nuż, widelec/ Trójka)
Masz alergię na kakao? To cię uratuje
2016-04-07, 08:04 | aktualizacja 2016-04-07, 15:04
Kakao jest jednym z najbardziej uczulających składników diety. Jest jednak coś, czym można je zastąpić.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
To karob, czyli chleb świętojański. Katarzyna Jankowska, autorka książek z przepisami kulinarnymi dla alergików podkreśla, że karob sam w sobie jest słodszy niż kakao. Gość Trójki zachwala bogaty w wapń i żelazo produkt i zdradza m.in. przepis na naleśniki dla alergików.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Katarzyna Jankowska (autorka książek kulinarnych i bloga mamaalergikagotuje.pl)
Data emisji: 6.04.2016
Godzina emisji: 11.16
ei/mk