Przepis na wielkanocną babę Agnieszki Kręglickiej (A nuż widelec/Trójka)
Na Wielkanoc musi być baba!
To ciasto jest obfite, piękne, wyrośnięte, lukrowane. W audycji Agnieszka Kręglicka opowiada o tradycyjnym wielkanocnym wypieku.
Wielkanocna baba z lukrem
Foto: flickr/włodi
Dodaj do playlisty
- Nie wyobrażam sobie świąt Wielkiej Nocy bez tego zapachu. Nie wystarczy baby po prostu kupić. Trzeba ją upiec - mówi gość Katarzyny Pruchnickiej.
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której Agnieszka Kręglicka podaje przepis na wielkanocną babę. Okazuje się, że cała jej tajemnica ciasta tkwi w drożdżach...
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji: 23.03.2016
Godzina emisji: 11.12
mp/mk