Przepis na aromatycznego kurczaka w przyprawach (A nuż widelec/ Trójka)
Aromatyczny kurczak pieczony
2016-03-02, 11:03 | aktualizacja 2016-03-02, 15:03
Sekretem pachnącego mięsa drobiowego jest mieszanka siedmiu przypraw libańskich. Jak przekonuje Katarzyna Pruchnicka, przepis z powodzeniem można stosować i w Polsce.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Marynata do mięsa opiera się na jogurcie, cytrynie i przyprawach. W audycji tłumaczymy dokładnie, jakie to składniki i jak łączyć je ze sobą. Wyjaśniamy też, dlaczego kurczak po pieczeniu musi "odpocząć".
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Samar Khanafer (autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie")
Data emisji: 2.03.2016
Godzina emisji: 11.17
ei