Nadchodzi moda na domowe sery? (A nuż, widelec/Trójka)
Nadchodzi moda na domowe sery?
2016-02-04, 15:02 | aktualizacja 2016-02-04, 15:02
Pieczemy w domach chleby, zaczęliśmy też rozsmakowywać się w domowych wędlinach. Czemu więc nie spróbować wytwarzania własnych serów?
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka wróży, że powoli nadchodzi czas domowych serów. Do ich produkcji potrzebne jest dobre mleko, podgrzewanie, kultury bakterii i nieco cierpliwości...
Goszczący w audycji znawca serów Gieno Mientkiewicz tłumaczy, jak dojrzewają sery, a Katarzyna Pruchnicka opowiada, jak przygotować domowy parmezan i od kogo najlepiej czerpać wiedzę o własnoręcznie robionych serach.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 4.02.2016
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo