Nadchodzi moda na domowe sery? (A nuż, widelec/Trójka)
Nadchodzi moda na domowe sery?
Pieczemy w domach chleby, zaczęliśmy też rozsmakowywać się w domowych wędlinach. Czemu więc nie spróbować wytwarzania własnych serów?
Lokalni serowarzy - amatorzy często bardzo chętnie opowiadają o swoich serach
Foto: Flickr/Martin Delisle
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka wróży, że powoli nadchodzi czas domowych serów. Do ich produkcji potrzebne jest dobre mleko, podgrzewanie, kultury bakterii i nieco cierpliwości...
Goszczący w audycji znawca serów Gieno Mientkiewicz tłumaczy, jak dojrzewają sery, a Katarzyna Pruchnicka opowiada, jak przygotować domowy parmezan i od kogo najlepiej czerpać wiedzę o własnoręcznie robionych serach.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 4.02.2016
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo