Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko
Wytrawne muffiny, podawane najlepiej na gorąco, mogą być znakomitym pomysłem na śniadanie Foto: Glow Images/East News

Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.

Posłuchaj

Przepis na wytrawne muffiny (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Proponowane przez nią przepisy pochodzą z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień". Wielbicielką kuchni Jamiego i tłumaczką wszystkich jego książek jest Maria Brzozowska, która w Trójce opowiadała, jak sama przygotowuje wytrawne muffiny.

Czego potrzebujemy? Oliwa, bataty albo dynia piżmowa, cebula i papryczki chili na początek. Z przepisu, który podajemy w audycji, wyjdzie około 12 babeczek idealnych na pożywne śniadanie.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Maria Brzozowska (tłumaczka książek Jamiego Olivera)
Data emisji: 13.01.2016
Godzina emisji: 11.15

ei/mp

Polecane