Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko
2016-01-13, 08:01 | aktualizacja 2016-01-13, 14:01
Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Przepis na wytrawne muffiny (A nuż, widelec/ Trójka)
Dodaj do playlisty
Proponowane przez nią przepisy pochodzą z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień". Wielbicielką kuchni Jamiego i tłumaczką wszystkich jego książek jest Maria Brzozowska, która w Trójce opowiadała, jak sama przygotowuje wytrawne muffiny.
Czego potrzebujemy? Oliwa, bataty albo dynia piżmowa, cebula i papryczki chili na początek. Z przepisu, który podajemy w audycji, wyjdzie około 12 babeczek idealnych na pożywne śniadanie.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Maria Brzozowska (tłumaczka książek Jamiego Olivera)
Data emisji: 13.01.2016
Godzina emisji: 11.15
ei/mp