Dwa proste przepisy na przygotowanie ośmiornicy (A nuż, widelec/ Trójka)
Proste i sprawdzone przepisy na ośmiornicę
2016-01-07, 13:01 | aktualizacja 2016-01-07, 13:01
- To produkt, który - jak się większości wydaje - może sprawiać kłopoty amatorom. Tymczasem ośmiornica jest bardzo prosta w przygotowaniu - przekonuje Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Dziennikarka Trójki podaje dwa przepisy, które gwarantują, że ośmiornica po ugotowaniu będzie delikatna, smaczna i krucha. - Pod warunkiem, że kupimy ją mrożoną. Bo świeżą trzeba stłuc, dosłownie - dodaje autorka audycji "A nuż, widelec".
Pierwsza propozycja to sałata z ođmiornicą z książki "Baron Suwała i inni". Drugi przepis, zupełnie inny, podaje Włoch Marco Giha. Zapraszamy do słuchania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 7.01.2016
Godzina emisji: 11.15
ei/iwo